U bent hier

Flamingo

Brouwersdam 2019

We stonden belachelijk vroeg op en vertrokken via Wageningen (zie blog) naar de Brouwersdam. Een jaarlijkse traditie waarbij we altijd veel vogels zien, die we de rest van het jaar niet zomaar tegen komen. De kou en wind vielen al snel naar de achtergrond toen Julian een Zwarte Zeekoet zag, eigenlijk vlak voor onze neus, die steeds opnieuw weer boven kwam op dezelfde plek. Ik heb nog net niet de eierwekker erop gelijk gezet (dat had hem misschien ook wel verward zo buiten het broedseizoen), maar de foto's wilde er wel door lukken. Persoonlijk had ik al helemaal geen rekening meer gehouden met de mogelijkheid deze zeldzaamheid te zien en even later zelfs 2!, wow! Andere leuke kustsoorten volgden al snel, zoals hordes Roodkeelduikers, Brilduikers, Middelste Zaagbekken en een paar Zwarte Zee-eenden. Na het succes bij de Brouwersdam reden we terug via Grevelingen waar het tropische uitzicht mijn hart deed verlangen naar Gambia. Dit is de plek waar Flamingo's zich in de winter verzamelen, zowel onze 'eigen' Flamingo als de Chileense. Aan het eind van deze dag hadden we vanzelfsprekend pizza verdiend.

V.b.n.b en v.l.n.r. Zwarte Zeekoet (Cepphus grylle), Middelste Zaagbek (Mergus serrator), Kuifduiker (Podiceps auritus) en Flamingo (Phoenicopterus roseus)

Waarheen? Daarheen? Links? Rechts?

Heel... héél erg vroeg

We gaan extreem vroeg naar de farm vandaag, met extreem vroeg bedoel ik voor zonsopkomst. Ik bedoel eigenlijk gaan we terwijl ik nog slaap, als een soort zombie sleep ik mezelf naar de auto. Maar het is het helemaal waard! Want op deze manier ben je ter plaatse als alle vogels wakker worden. En het is gewoon een hele leuke ervaring. We gaan eerst langs enkele grote plassen water bij de farm en zien daadwerkelijk nog watervogels in de woestijn. Daarna rijden we rond op de farm tussen de 'akkers'. Ook heb ik stiekem wat andere gastoptredens toegevoegd naast alle vogels! Ik presenteer u een vlinder, hagedisje en een komkommer.

Een Flamingo schrijdt voorbij in het zachte ochtendlicht
De 'gewone' Bijeneter ook nog gezien! In de ochtendschemer
Indische Kieviet, eenzaam Stokstaartje op de uitkijk
Een Smaragdpurperkoet, wow! Vrouwtje Bruine Kiekendief
Een beetje ruige Gele Kwikstaart
Waarschijnlijk ook net uit bed gerold Vlindertje! Oranje Luzernevlinder
*Fluit*, Knappe man Maskerduif!
"I'm so pretty" Indische Karekiet, kijkt wat wantrouwig
Maar durft toch zijn scheur open te trekken
Lekker lekker...ehm... Bitter cucumber The real Schmidt's Fringe-fingered Lizard
Superscherpe foto (al zeg ik het zelf), van de Grauwe Gors!

Resort voor vogels

Het was niet echt een resort voor vogels, waar ze op een ligbed kunnen rusten met een kokosnootcocktail. Het was wel een resort voor vakantiegangers, menselijke vakantiegangers wel te verstaan. Een kleine oase vol groen voordat de eindeloze woestijn begint, Jolynn weet duidelijk alle goede vogelplekken! Het is er verrassend rustig wat betreft mensen, maar we zien een heleboel vogels. Het resort bestaat uit een aantal hele grote grasvelden met daar om heen stukken groen met bomen en struiken. De leukste waarneming vond ik de Roze Spreeuw (Pastor roseus), totaal niet verwacht maar toch ineens tegen gekomen. Het gaat ook nog om een volwassen mannetje in een volmaakt verenkleed, we hebben dus duidelijk dikke mazzel.

Daar is 'ie dan... de Roze Spreeuw!
Wat een beauty! Pretty in Pink
Maskerklauwier was een hele, mooie lifer!
Booskijkende Roodkopklauwier Iets minder booskijkende Roodkopklauwier
Ménétriés' Zwartkop... ook van mij! Qatari Koolmees
"Dans je even met mij"
Halsbandparkiet, niet inheems wel leuk Kom maar mee naar huis!
"Wat gebeurt daar? Weer een vogelaar!"
Abonneren op RSS - Flamingo